Keuruun kulttuurin, liikunnan ja palveluympäristön ylläpito tärkeää

11.06.2021
Kulttuurin, liikunnan ja palveluympäristön ylläpito on tärkeää.

Kulttuurin ja urheilun alueella Keuruu on väläytellyt kykyjään. Tasan viisi vuosikymmentä sitten aloitettu valtakunnallinen musiikkileiri on tuonut muusikoita ja musiikin opiskelijoita Keuruulle opiskelemaan, musisoimaan yhdessä ja samalla tuomaan paikkakunnalle maanlaajuista näkyvyyttä. Keuruun kaupungin 1997 perustama Einari Vuorelan nimeä kantava runopalkinto on komeasti suurin runoudelle jaettava palkinto maassamme. Kamarikuoro Serena on käynyt kilpailuissa pokkaamassa kansainvälisiä palkintoja. Laadukkaat kirkkokonsertit ja Betania-salin Duuristi-hyväntekeväisyyskonsertit ovat tarjonneet monia hienoja musiikkihetkiä keuruulaisille. Vanhan Keuruun kulttuuriympäristössä museoineen ja taidenäyttelyineen on monenlaista nähtävää ja koettavaa. Kaikkinainen kulttuuriin panostaminen synnyttää henkistä ja yhteisöllistä hyvinvointia, ja luo kaupungille samalla myönteistä julkisuuskuvaa.

Liikuntapuiston hyvät hiihtoladut ovat olleet SM-kisojen näyttämönä monet kerrat. Mestiksen lätkämestaruus on Keuruun saavutuksissa hienona kruununa, ja eri lajien yksilöurheilijat ovat osoittaneet, että tältä paikkakunnalta voi ponnistaa valtakunnan huipulle. Yhtenä hienoimmista esimerkeistä on voimanoston Supermies, ties kuinka moninkertainen Suomen mestari Sami Nieminen, joka on Keuruun Kristillisdemokraattien listoilla myös ehdokkaana numerolla 10.

Hyvät frisbeeradat vetävät pelaajia tänne heittelemään kaukaakin maan eri puolilta. Iso Heitto, yhtenä maamme parhaimmista radoista, toi paikallisen seuran Mandon kiertäjien ansiokkaan työn tuloksena lajin SM-kisatkin tänne kaksi vuotta sitten. Keskeisellä paikalla sijaitseva hieno uimahalli kuntosaleineen sekä urheilukenttä antavat koulujen liikuntatunneille, paikallisille seuroille sekä kaltaisilleni tavallisille kuin myös tavoitteellisemmille liikkujille hyviä mahdollisuuksia kunnon kohottamiseen ja ylläpitoon.

Kannatankin kaupungin palvelujen säilyttämistä niin pitkälle kuin mahdollista. Palvelujen karsiminen vaikuttaa aina asukkaiden hyvinvointiin ja viihtymiseen ja vähentää myös työpaikkoja. Se myös eriarvoistaa ihmisiä varallisuuden ja fyysisten voimavarojen mukaan, koska paremmin toimeentulevilla ja terveillä on paremmat mahdollisuudet hakea tarvitsemansa palvelut kauempaa. Palvelujen väheneminen saisi luultavasti monet myös miettimään muuttoa muualle.

Keuruuta mainostetaan lapsiperheiden paratiisina. Puhdas luonto, koulujen inhimillinen koko, toimivat kyläkoulut, monipuoliset harrastus- ja liikuntamahdollisuudet sekä erilaisten kauppojen ja palvelujen valikoima ovat tekijöitä, joilla voidaan houkutella lapsiperheitä muuttamaan Keuruulle. Lapsiperheille annettavalla konkreettisella taloudellisella tuella on myös varmasti vaikutusta muuttohalukkuuteen. Tänne muuttavalla pitäisi olla myös työpaikka tiedossa, tai vaihtoehtona mahdollisuus työnsä hoitamiseen etänä, vaikka fyysinen työpaikka sijaitsisikin muualla. Lapsiperheiden paratiisi-sloganille pitää löytyä katetta, ja konkreettiset tukimuodot ja tarpeellisten palvelujen paikallinen saatavuus osoittavat, että ollaan lapsiperheiden asialla.